İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ters Yüz Eğitim Nedir? Nasıl Uygulanmalıdır?

Ters Yüz Eğitim Nedir?

Bilgi çağında insanlar artık eğitimleriyle ön plana çıkmakta. Doğal olarak eğitim yöntem ve teknikler de bu çağda tekrar revize edilmekte. Ülkeler gayri safi milli hasılaları yanında eğitim verdikleri çocukları da bir şekilde yarıştırmakta ve gelecekleri için milyarlarca dolar para harcamaktalar. Bu yazımızda yüzlerce yöntem arasında son yıllarda ön plana çıkmış bir yöntemden bahsetmek istedik. Ters Yüz Eğitim Nedir?
Ters Yüz Eğitim tamamen sistemin ters yüz edilmesiyle elde ediliyor. Öğretmen bilgi verir, öğrenci alır. (Tersi)
Okulda öğrenilir, Evde tekrar edilir (Tersi)
Okulda bilgi toplanır, Evde proje yapılır(Tersi)
Bu sistemde okul ve ev ortamında öğrencinin yapacağı işler bir bakıma tam tersi diyebiliriz. Öğrencilere ön bilgileri dijital bir ortamda sunuluyor ve öğrenciler evlerinde bu ortamlara ulaşarak hazır ön bilgiyle okula geliyorlar. Okulda ise proje, grup çalışması, ödev, problem çözme üzerine yoğunlaşarak konuyu derinlemesine öğreniyorlar.

Ters Yüz Eğitim

Ters Yüz Eğitim Aşamaları

  1. Öğretmen video üretir veya uygun bulduğu bir video belirler.
  2. Öğrenci videoyu evinde izler ve konu hakkında bilgi sahibi olur.
  3. Öğrenciler sınıfta(ders anında) konuyu pekiştirme, grup çalışması yapma, anlamadığı yerleri sorma ve proje geliştirme yaparlar.

Ters Yüz Eğitimin Avantajları Neler?

Bireysel Hız

Ters Düz Eğitimde bireysel farklılıklar çocuklar için bir dezavantaj değil. Diğer sınıf içi yöntemlerde öğrenciler, sınıf ortamında anlatılan konularda öğrenciler aynı süre içerisinde, aynı bilgiye maruz kalmakta. Bireysel hızları farklı olan çocukların bir kısmı bilgiyi tam alamazken, bir kısmı ise kısa sürede alabileceği bilgiye dakikalarca maruz kalmakta.
Ancak Ters Düz Eğitim modelinde bu sorunların hiç biri yaşanmaz. Çocuklar evlerinde dijital içeriklerden bilgileri edinirken kendi sürelerini kendileri belirler. İhtiyaçları kadar zaman harcalar.

ters yüz eğitim

Öğretmenden Alınacak Dönüt

Öğrenciler, dijital ortamlardan aldıkları bilgileri eleyerek, asıl merak ettikleri soruları hazırlayarak sınıfa gelirler. Doğal olarak dersin zamanından çok az bir kısım kullanılarak, öğretmen merakları giderebilir, anlaşılmayan yerleri tekrarlayabilir.

Grup Çalışması ve İletişim Becerileri

Ters Yüz Eğitimde öğrenciler grup çalışması ve iletişim becerilerini geliştirecek etkinlikler yaparak öğrenme sağlarlar. İş birliğine dayalı çalışmalarda, ön bilgilerini kullanarak hayata geçirdikleri projelerde yaşayarak, üreterek, tekrar ederek, pratik yaparak pekiştirme yaparlar.

21. yy Becerileri

Bilgi ışığında yetişen nesil çok önemli. Günümüzde en az onun kadar önemli olan bir şey daha var . Yeni yüzyıl becerileri. Artık bilginin dijital çağını yaşarken, eğitimden teknolojiyi çıkarmamız oldukça zor. Ters Yüz Eğitim ise teknolojinin verdiği olanakları çok güzel bir şekilde kullanıyor.
Öğrencilerin analitik düşünme becerisi, kod okur yazarlığı, problem çözme becerileri, dijital vatandaşlık bilgileri ve bir çok beceri teknolojinin eğitimle iç içe geçmesiyle gelişmekte.

Kaynakça : http://www.khanacademy.org.tr
https://www.egitimpedia.com/tersyuz-edilmis-siniflar/

İlginizi Çekebilir : https://www.egitimpsikoloji.com/yaratici-drama-egitiminin-cocuklarin-gelisimine-etkisi/

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Mission News Theme by Compete Themes.